проведе за четвърта поредна година Дуално обучение за 2-ра квалификационна степен с големи предприятия от Средногорието – «Аурубис България» АД и «Дънди Прешъс Металс Челопеч»ЕАД.

Дуалното пбучение е комбинирано по теория и практика в работна среда. Практическото обучение се извършва на място в металургичните предприятия и представлява 60 % от цялото обучение, което е с продължителност 660 учебни часа.

В процеса на обучение е включен и свободно избираем предмет в рамките на 30 до 60 учебни часа, което дава допълнителна квалификация на курсистите. Обучението се извършва в рамките на 1 календарна година и завършва с Държавен изпит по теория и практика.

Държавните изпити се проведоха през месец април 2017 г. На успешно завършилите издадохме Свидетелство за професионална квалифиакция. Всички успешно завършили програмата на Дуално обучение са назначени на постоянна работа. 

Професиите и специалностите, по които завършихме обучението, са:

  • Професия „Оператор в металургията“, специалност „Металургия на цветните метали“
  • Професия „Машинен оператор“, специалност „Металорежещи машини“ и специалност „Машини и съоръжения за заваряване“
  • Професия „Монтьор по автоматизация“, специалност „Автоматизирани системи“.

Часовете по теория се преподават от висококвалифицирани преподаватели с научни титли от висши учебни заведения – ХТМУ – София, ТУ – София, МГУ – София.

Копирането, възпроизвеждането и разпространението на всякаква информация от този уебсайт - включително текстове, снимки, лога, изображения, видео и аудио клипове – се извършва само с изричното позволение на ЦУПО ЕАД.

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.